Forgalmi boraink  

 


 

Bozóky Illatos Cuvée minőségi bor, 2021. félszáraz, 0,75 l

Friss, üde bor, a Muskotály gyümölcsös illatával. Kellemes savgerincét az Chardonnay adja.


 

 

Móri Sauvignon blanc minőségi bor, 2017. száraz 0,75l
A fajta a múlt század második felében terjedt el Móron. Érdekes íz- és illatvilága miatt a fogyasztók hamarosan megkedvelték. Száraz, szép savakkal, érett gyümölcsökre jellemző illattal, zamattal rendelkező, elegáns bor.

Jól hűtve aperitifként is ajánlható, de kellemes kísérője a salátatálaknak, zöldséges ételeknek, halakféléknek.

 


Móri Ezerjó minőségi bor, 2015. száraz 0,75 l

A Móri Borvidék legismertebb és leghíresebb őshonos szőlő- és borfajtája az Ezerjó. A Vértes hegység déli-délnyugati lejtőin kiváló bor terem, ezt igazolják Ezerjó boraink. Ez az Ezerjó egy igazi tüzes, férfias bor, karakteres savakkal, melyeket a rövid tölgyfahordós ászkolás kellemesen lekerekít és enyhe vaníliás illattal szelidít.

Hagyományos magyaros, svábos, fűszeres és kalóriadús ételekhez ajánljuk elsősorban.

 

 

Móri Chardonnay minőségi bor, 2016. félszáraz 0,75 l

A Móri Borvidéken az utóbbi évtizedekben terjedt el.. A termesztők és fogyasztók hamar megszerették. Félszáraz, tüzes bor, mely magán viseli a borvidék és a szőlőfajta bélyegeit. Az enyhén túlérlelt szőlő egy igen kellemes maradékcukor/sav-egyensúlyt eredményezett. Fűszeres illat- és ízvilága, érlelése már meghatározza a hozzá javasolt fűszeres roston sült ételek fogyasztását.

 

 

 

Móri Ottonel Muskotály minőségi bor, 2021. félédes 0,75 l

Színe ezüstösen csillogó halványzöld. Az elegánsan illatos, intenzív, muskotályos fajtajelleget a szőlőből áradó gyümölcsös aromák egészítik ki. Szájban a savtartalom, a maradékcukor és az erjedésből visszamaradt kevés széndioxid szép harmóniát mutatnak. Desszertek, fagylalt- ill. gyümölcskelyhek kiváló kiegészítője


 

 

Móri Tramini minőségi bor, 2016. félédes 0,75 l

A Móri Borvidék hírneves fajtái között igen kedvelt ez a rózsaillatú, testes, szárazanyagban gazdag bor. Savai szelídek, jól kiegyensúlyozottak. A magas szüreti mustfok miatt az erjedés után némi cukor maradt vissza. Ez a félédes fűszeres bor igen jól illeszthető illatos, gyümölcsös ételekhez, desszertekhez, édes tésztákhoz.


 

 

Móri Ezerjó töppedt szőlőből készült különleges minőségű bor, 2015. (6 puttonyos) 0,5 l

 

Azon évjáratokban, mikor késő ősszel az Ezerjó szőlő bogyói betöppednek, de a nemespenész nem tud a bogyókon eluralkodni, akkor készül a töppedt szőlőből különleges minőségű desszertbor. A termőhely és szőlőfajta adta savasság mindig előtérben marad, de ez az évjárat függvényében változó. A bor arany színnel és tiszta, intenzív aszaltgyümölcs valamint növényi illatokkal lepi meg fogyasztóját. Az édes-érzet kitűnő egyensúlyban van az üde savakkal.

Önálló desszertként, de libamájjal készült ételekhez; különleges, erősen illatos sajtokhoz is ajánljuk.


 

Móri Ezerjó aszú 2015. (6 puttonyos) 0,5 l

Ez a bor az oxidatív érlelésű desszertboroknak megfelelő aranysárga színű. Mézre és olajos magvakra jellemző illatvilágú. Szájban az édességgel egyensúlyt tartani képes savgerincet érzünk. Díszítő ízek: kevés csokoládé, karamell, őszibarack és erdei gombák. Hosszú, emlékezetes bor, különleges desszertbor, botritizálódott szőlőszemekből.

Libamájhoz, erős illatú és ízű sajtokhoz kiváló (pl. kéksajt, márványsajt, öregsajtok).

  
 
  

Móri Sauvignon blanc 0,75 l
1991 száraz

Móri Chardonnay 0,75 l
1993 száraz

1998 száraz


Móri Ezerjó 0,75 l

1999 félszáraz
2000 félszáraz
2001 száraz

Móri Leányka 0,75 l
1996 félédes
2000 száraz
Móri Tramini 0,75 l
2001 félédes

Móri Muskotály 0,75 l
1996 félédes

Kapcsolódó linkek:

  • Borainkkal találkozhat

  •  
    Copyright by Bozóky Bt.
    posta Home MagyarEnglish